Prevenția și Psihoterapia Anxietății

Serviciul online de prevenție și psihoterapie a anxietății

PAX - CENTRUL DE PSIHOTERAPIE A ANXIETĂȚII

PAXonline este o platformă profesională de prevenție și psihoterapie a tulburărilor de anxietate, având rolul de a facilita și optimiza terapia anxietății în epoca digitală.

PAXonline este prima soluție de e-mental health produsă în România, fiind printre cele mai avansate soluții de terapie a tulburărilor de anxietate existente pe plan mondial. Acest serviciu este rezultatul colaborării dintre Universității Tehnice Cluj-Napoca, Asociația Psihologilor din România, Asociația de Științe Cognitive din România și Cognitrom (ce are și responsabilitatea de administrare a platformei).

Clienții PAXonline beneficiază de următoarele servicii:

  • Instrumente de diagnostic și evaluare psihologică profesională a propriilor probleme pentru a stabili dacă aveți sau nu o tulburare de tip anxios.
  • Programe de prevenție, dezvoltare personală și psihoterapie a anxietății. Programele de psihoterapie presupun parcurgerea unui număr de module care abordează tematici relevante pentru tratamentul unei anumite tulburări de anxietate, modulele presupunând înțelegerea propriilor simptome, factorii care le-au declanșat dar și factorii care le mențin, precum și exerciții concrete prin care se poate acționa pentru reducerea simptomelor.
  • Psihoeducație și resurse pentru depășirea anxietății. Aveți acces la o multitudine de materiale organizate, structurate, elaborate pe care le puteți utiliza (resurse psihologice multimedia: text, animație, filme,studii de caz), cu ajutorul cărora vă puteți rezolva problemele și/sau dezvolta în plan personal.. Se oferă și monitorizare, prin supervizarea activității personale în cadrul programelor de terapie. De asemenea se oferă feed-back prin evaluări succesive ale progreselor înregistrate și planificare a activităților în cadrul programelor de psihoterapie în funcție de feed-back-ul obținut. Se pot încărca noi fișiere din resurse externe.
  • Asistență psihoterapeutică sincronă sau asincronă. Vi se oferă ghidaj, atât prin structura programelor de intervenție dar și prin interacțiune online în sistem messenger, e-mail sau videochat, cu terapeutul.
  • Forum de discuții cu alte persoane aflate în situații similare.
  • Independență, control personal și flexibilitate în utilizarea platformei.

Clinica virtuală PAXonline poate fi utilizată de trei categorii de beneficiari:

  • Pacienți sau persoane cu probleme de anxietate
  • Psihoterapeuți acreditați, care dobândesc instrumente şi tehnici avansate de diagnoză şi psihoterapie. 
  • Medici de familie, la care, după cercetările actuale, se opresc 91% dintre persoanele cu tulburări anxioase.

Serviciile furnizate prin intermediul PAXonline NU SE ADRESEAZĂ persoanelor cu un istoric de:
- tulburări psihotice,
- tulburări severe de personalitate,
- tulburări bipolare,
- ideaţie suicidară ori cu tentative de suicid.

Pentru aceste persoane recomandăm cu insistenţă solicitarea unui consult direct în cadrul unui cabinet psihologic sau clinică de psihiatrie.